İzmir’de pazara gitmek yasak mı?

Corona virüsü vakalarının arttığı İzmir’de kısıtlama kararları da arttırılıyor. Bu nedenle vatandaşlar ilde uygulanan yasakları merak ediyorlar. İzmir Valiliği tarafından kısıtlama kararları yazılı olarak açıklanıyor. Peki, İzmir’de pazara gitmek yasak mı? İşte cevabı

Corona virüsü vaka sayısı İzmir’de artış gösteriyor. Salgın nedeniyle İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni corona virüsü tedbir kararları alıyor. Pek çok kısıtlama kararının uygulandığı İzmir’de pazara gitmenin yasak olup olmadığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İzmir’de 65 yaş ve üstü vatandaşların kendi mahallelerine en yakın semt pazarı alışverişlerini kalabalığın yoğunlaşmadığı sabah 10.00-12.00 saatlerinde yapabileceği bildirildi.

Ayrıca İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger sosyal medya hesabı kısıtlamalara ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla İzmir’de sokakta sigara içmek ve 65 yaş üstü vatandaşların 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkması yasaklanmıştır. Valilik kararıyla bazı kurumlar hariç kaç hafta olduğuna bakılmaksızın hamileler idari izinli sayılmıştır. Özel sektör mesai düzenlemesi de devam etmektedir. Temizlik, maske ve mesafe kuralına uyalım, sağlıklı kalalım.”

Exit mobile version