İzmir Haberleri

İzmir’de ponzi skandalı: Ocakçı Holding’in sahibi kayıp!

İzmir’in Çiğli ilçesinde faaliyet gösteren Ocakçı Holding’in sahibi iş insanı Sedat Ocakçı’nın, iddiaya göre ponzi sistemiyle yüksek getiri vaadiyle para topladıktan sonra ortadan kaybolduğu öne sürülüyor.

Sedat Ocakçı’ya bir haftadır ulaşılamadığı iddia edilirken, şirkete ait 2 milyar 500 milyon liralık soğuk cüzdanın Ocakçı’nın yeğeni Salih Han tarafından çalındığı öne sürülüyor.

Çiğli’deki holding binası terk edildi

Öte yandan holdingin bulunduğu Çiğli’deki binanın iki aylık kira ve elektrik-su borçları ödenmediği için boşaltıldığı

Sedat Ocakçı’nın sosyal medya üzerinden mağdurlara borcunu ödeyeceği vaadinde bulunduğu ancak sonrasında ortadan kaybolduğu ifade ediliyor.

Polis mali inceleme başlattı

İddialar üzerine yürütülen soruşturma kapsamında siber güvenlik uzmanı Salih Han’ın da arandığı belirtiliyor. Ayrıca, mali polisin coin yatırımları ve kaçma iddialarıyla ilgili bir inceleme başlattığı öğrenildi.

Binlerce yatırımcı mağdur durumda

Sedat Ocakçı’nın yönettiği sistemle binlerce yatırımcının mağdur olduğu, kredi çekmek zorunda kalan birçok kişinin “uçurumun kenarında” olduğu belirtiliyor. Çiğli’de yatırım yapan öğrencilerden emeklilere kadar geniş bir kesimi etkileyen durum, bölgede endişe yaratmış durumda.