İzmir’de ‘Sarallar Operasyonu’: Ele başı tutuklandı!

İzmir ve İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Kafes’ operasyonu sonucunda gözaltına alınan Sarallar Grubu üyelerinden 9’u tutuklandı. Operasyon kapsamında örgüt elebaşı Özgür Saral da tutuklananlar arasında yer alıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından 14 Kasım’da sosyal medyada duyurulan Kafes operasyonunda, İstanbul Organize Suçlara Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 19 şüpheli yakalanmıştı. Operasyonun dosya kapsamında adları geçen 5 kişinin ise cezaevinde olduğu belirtiliyor.

Elebaşı Özgür Saral yakalandı

Emniyet tarafından alınan ifadelerin ardından, Özgür Saral ve 18 şüpheli, bu sabah Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Büyükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Özgür Saral ve 8 şüphelinin tutuklanmasına, diğer 10 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Dosya kapsamında yer alan ve cezaevinde bulunan 5 kişinin de adliyeye götürüleceği belirtiliyor.

Sarallar Grubu’nun özellikle Esenyurt’ta bulunan bir sitedeki yönetimi ele geçirdiği ve fahiş aidat uyguladığı iddia ediliyor. Şüphelilerin ayrıca, Beyoğlu ve Sarıyer’deki bazı eğlence mekanlarını baskıyla ele geçirmeye çalıştığı ve bazı yaralama girişimlerinin de dosya kapsamında yer aldığı ifade ediliyor.

Exit mobile version