İzmir Haberleri

İzmir’de Seçil Erzan vakası: Muhasebeci 100 milyon lirayla ortadan kayboldu

Türkiye genelinde gündemi meşgul eden Seçil Erzan’ın futbol dünyasındaki ünlü isimleri dolandırması olayına benzer bir vaka, bu kez İzmir’in Tire ilçesinde yaşandı.

İddialara göre, kendisini muhasebeci ve finans uzmanı olarak tanıtan Betül Kazar, yüksek kar payı vaadiyle vatandaşlardan para topladı ve bu paraları borsada işleterek kazanç sağladı.

5 milyon veren var

Ancak başlangıçta vatandaşlar kazanç elde ederken, Kazar, örümcek ağı gibi kurduğu sistemi büyüterek dolandırma sürecini başlattı. Dolandırılan vatandaşların iddiasına göre, Kazar, son iki yılda ödemeleri durdurdu ve tahmini olarak 100 milyon lira civarında vurgun yaptı. Dolandırılanlar, Kazar’ın ortadan kaybolması üzerine adliyeye başvurdu. Bazı vatandaşların, yüksek kazanç elde etmek amacıyla Kazar’a 5 milyon liraya kadar para teslim ettiği belirtildi.

En son Aydın’da görüldü

Betül Kazar’ın Tire ilçesinden ayrıldığı ve Aydın İncirliova’ya kaçtığı öğrenildi. Sosyal medya hesaplarını kapattığı bilgisi de gelen bilgiler arasında. Ayrıca, Kazar’ın Tire’den ayrılmadan önce çay ocağı işleten bir kadının 3 milyon lira kazandığı parayı geri ödemeden ortadan kaybolduğu da bildirildi.