İzmir Haberleri

İzmir’de site sakinleri yönetimin değişmesi için sokağa döküldü

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan 604 daireli sitede yaşayanlar, yönetimde yaşanan sorunlara karşı bir araya geldi. Sitenin araç girişinde toplanan sakinler, saat 20.30 civarında ‘Yönetim istifa’ sloganlarıyla yürüyüş düzenledi. Evlerinde olan bazı sakinler de protestoya ışıklarını açıp kapatarak destek verdi.

Sakinler, iddialara göre, Mart 2023’te sona eren yönetim süresinin uzatıldığını ve bu süreçte site yönetiminin bazı işlemleri hakkında bilgilendirilmediklerini belirtiyor. Özellikle 10 Mart’ta yapılacak seçim öncesinde, site yönetiminin habersizce yüksek miktarda harcamalar yaptığı iddia ediliyor.

Milyonlarca lira harcadıkları iddia ediliyor

Site sakinleri, 10 Mart’ta yapılacak seçime kısa bir süre kala site yönetiminin, kendilerinden habersiz 11 milyon 200 bin TL’lik dış cephe boyası ve 4 milyon 500 bin TL’lik asansör ihalesi yaptığını ileri sürdü.

Denetim kurulu üyesi Suat Doğanlarlı, site yönetiminin kat maliklerine gerekçe göstermeden yüksek aidatlar talep ettiğini ve bazı ihaleleri usulsüzce gerçekleştirdiğini ifade ediyor. Özellikle asansörlerle ilgili yaşanan güvenlik endişeleri, sakinler arasında büyük endişe yaratıyor.

İhale süreçleri yasa dışı

Ahmet Mutlu gibi bazı sakinler, site yönetiminin ihale süreçlerini yasalara uygun olmayacak şekilde yürüttüğünü ve ihale komisyonu oluşturmadan işlemleri gerçekleştirdiğini öne sürüyor.

Sakinlerin bu tepkileri, site yönetiminin yönetim tarzı ve harcamaları konusunda daha şeffaf olması ve katılımcı bir süreç izlemesi gerektiği yönünde. Bu gelişmeler, sitede yaşayanların haklarını korumak ve yönetimde daha demokratik bir yapı oluşturmak için verdikleri mücadeleyi yansıtıyor.