İzmir’de sivrisinek isyanına tatilciler de katıldı

Sosyal medya İzmir’deki sivrisinek istilası ile çalkalanıyor. Özellikle Çiğli ilçesinde ikamet eden vatandaşların paylaşımı istilanın boyutunu gözler önüne seriyor. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, sinek istilasına ilişkin 16 Haziran tarihinde sosyal medya hesabından “Şimdi sinekler düşünsün” diyerek paylaşımda bulunmuştu. Ancak aradan 2 hafta geçmesine karşılık durum hala değişmedi.

Vatandaşların şikayetleri devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde sivrisinek istilasını kabul etmeyerek bir açıklama yapmıştı. Soyer, “Koku sorunu neredeyse tamamen bitti. Bu trol atakları. Sivrisinek de yok. Bu da trol atağı” demişti.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sivrisineklere karşı etkin mücadelede bulunduklarına dair de açıklama geçmişlerdi. İşte o açıklama: TIKLAYIN

İzmir’deki sivrisinek sorunu turistleri de etkiliyor

Sivrisinek sorunu İzmirlinin dışında, yazı İzmir’de geçirmek için gelen tatilcileri de sıkıntıya soktu. Bir vatandaş sosyal medya hesabından, “Yıllardır İzmir’e gelmiyordum. Bu sene tatile gelelim dedim. İzmir Selçuk’a , Richmond Ephesus’a… 2 bebeğim ve eşimle… Resmen sivrisinek saldırısına uğradık, vücudumuz şişti… Biran önce önlem almanız gerekiyor, turizm bölgesi bu hale gelmiş…” sözlerini kaydetti.

İşte sosyal medyada güncel sivrisinek şikayetleri:

 

 

 

 

Exit mobile version