İzmir’de sokak köpeği bir kadının dudağını kopardı

İzmir’de yaşanan olayda, 45 yaşındaki stilist Sinem Küçükşahin, bir sokak köpeğinin saldırısına uğrayarak yüzünden yaralandı. 26 Kasım’da Güzelbahçe’deki bir restoranda akşam yemeği yiyen Küçükşahin, masadan kalkmak için sandalyesini hareket ettirdiğinde, arkasında uyuyan köpek aniden saldırarak kadının dudağını kopardı.

Olayın ardından 1 haftalık tedavinin ardından taburcu olan Küçükşahin, “Köpek sebepsiz yere üzerime atladı” dedi. Küçükşahin’in avukatı Mehmet Korkut ise “Müvekkilim olayda ölümden dönmüştür. Umarız bu tür olaylar son bulur” şeklinde konuştu.

İzmir Güzelbahçe’de yaşayan Sinem Küçükşahin, 26 Kasım’da Urla Kuşçular Mahallesi’nde bulunan bir restorana akşam yemeği için gitti. Arkadaşlarıyla birlikte yemek yedikten sonra başka bir mekana gitmek üzere kalkmak isteyen Küçükşahin, sandalyesini arkaya doğru ittirip çıkarken arkasındaki masanın altında uyuyan köpeğin ani saldırısına maruz kaldı.

“Köpek sebepsiz yere üzerime atladı” diyen Küçükşahin, saldırgan köpeğin ağız kısmından dudağını koparıp çevredekiler tarafından uzaklaştırıldığını ifade etti. Hastaneye kaldırılan Küçükşahin, doktorların çabasıyla zorlu bir ameliyattan geçtikten sonra 1 hafta sonra taburcu oldu. Kadın, yaşadığı olayı şu sözlerle anlattı: “Uyuyan hayvan ürker diye sandalyemi hafifçe ittim. Yavaşça geçeyim derken, kalktı ve çat diye saniyesinde yüzümü aldı.”

“Barınağa gitmesinler diye çip taktırıyorlar”

Küçükşahin’in avukatı Mehmet Korkut, Bozi adlı köpeğin mikroçip bilgisinden Aylin E. isimli bir kişiye ait olduğunu öğrendiklerini belirtti. Küçükşahin, çevresinde duyduklarına göre bazı hayvanseverlerin, sokak köpeklerini barınağa götürülmesini engellemek amacıyla bu köpeklere sahipliymiş gibi çip takıp serbest bıraktıklarını iddia etti. Küçükşahin, yetkililerin bu durumu daha önce fark etmesi gerektiğini savunarak, “Köpekler sokağa atılıp, iki kap yemek vermek hayvanseverlik değil, hayvan zulmü” dedi.

Avukat Mehmet Korkut ise Gaziemir’deki bir asansör firmasını adres gösteren Aylin E. hakkında Urla Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduklarını ve Cumhurbaşkanı’nın konuyla ilgili düzenleme yapılacağını belirttiğini ifade etti. Korkut, “Müvekkilim olayda ölümden dönmüştür. Umarız bu tür olaylar son bulur” diye konuştu.

 

 

Exit mobile version