İzmir’de sokak, mahalle ve caddelere kısıtlama geldi mi?

Corona virüsü tedbirleri kapsamında illerden yeni tedbir açıklamaları geliyor. Bu kapsamda İstanbul, Edirne ve Karabük’te caddelere kişi sınırlaması getirildi. İzmir’de vatandaşlar, sokak, mahalle ve caddelere kısıtlama gelip gelmediğini merak ediyorlar. İşte cevabı…

30.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda, “İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca gerek görülmesi durumunda kalabalık cadde ve meydanlara girebilecek/aynı anda bulunabilecek kişi sayısının (metrekare ve alan büyüklüğü göz önünde bulundurularak) belirlenmesi, buna ilişkin gerekli fiziki tedbirler ile diğer önlemlerin eksiksiz alınmasına karar verilmişti. Bu kapsamda 3 ilden kısıtlama haberi geldi. İzmirliler ise ilde sokak, mahalle ve caddelere kısıtlama gelip gelmediğini merak ediyorlar.

İzmir’de kısıtlama geldi mi?

İzmir’de sokak, mahalle ve caddelere kısıtlama gelip gelmediği hakkında henüz resmi açıklama yapılmadı.

Edirne

Edirne Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulunca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında işlek caddelere kişi sınırlaması getirildi.

Buna göre, Saraçlar ve Çilingirler caddelerine Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberindeki Usul ve Esaslara uygun olarak her 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde sınırlandırıldı.

Bariyerlerin getirildiği caddelere kontrollü olarak girişler sağlanacak.

Karabük

Karabük’te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında araç trafiğine kapalı olan Kemal Güneş Caddesi’nde aynı anda 400 kişi bulunabilecek.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Bu çerçevede, İl Hıfzıssıhha Kurulunun görüşleri çerçevesinde trafiğe kapalı olan ve yoğun insan bulunan Kemal Güneş Caddesi’ne girebilecek/aynı anda bulunabilecek kişi sayısının en fazla 400 kişi ile sınırlandırılmasına ve bu yönde önlemlerin eksiksiz alınmasına, alınan bu karara uymayanlara idari para cezası ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin gerekli adli işlemlerin uygulanmasına karar verilmiştir.” Denildi.

İstanbul

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstiklal Caddesi’ne giriş ve çıkışlara sayı sınırı getirildi. Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Twitter hesabından alınan yeni kararla igili şu açıklamaları yaptı:

“Değerli İstanbullular yarından itibaren Korona virüs tedbirleri kapsamında, insan yoğunluğundan kaynaklı bulaş riskini azaltmak için İstiklal Caddesi’ne girişleri İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile sınırlandırdık.

Caddedenin Taksim Meydanı girişinden Tünel Meydanına kadar olan kısmında aynı anda 7000 kişi bulunabilecek ve yoğunluğun artması durumunda girişleri geçici olarak durduracağız..

Aynı zamanda yüz yüze gelecek şekilde yürümenin bulaş riskini daha da artırması nedeniyle tramvay yolu orta nokta kabul edilerek herkesin sağdan yürümesine karar verdik. Kısıtlama yarın saat: 10.00 ‘dan itibaren yürürlüğe girecek..

Caddenin kalabalık olması ve bulaş riskini azaltmak için bu kararı almak durumunda kaldık. Caddedeki tüm esnaf ve iş yeri sahiplerimizden, vatandaşlarımızdan ve gezmeye gelen tüm yabancı misafirlerimizden bizi anlayışla karşılamalarını ve bu kısıtlamalara uymalarını bekliyoruz”.
.

Exit mobile version