Ege Haberleriİzmir Haberleri

İzmir’de sokak satıcıları ile ilgili flaş uygulama: Resmen başladı!

İzmir’de sokak satıcıları ile ilgili olarak uygulama başladı. Konu hakkında İzmir Büyükşehir Belediyesi açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre, sokak satıcıları hijyen ve pazarlama eğitiminin ardından belirlenen noktalarda satışa başladı.

İzmir’de kestane, mısır ve çiçek satıcılarına yönelik uygulama başladı. Konu ile ilgili olarak belediye bilgilendirmede bulundu.

Yapılan açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak emekçilerinin çalışma koşullarını iyileştirmek ve hizmet standardını yükseltmek için başlatılan proje meyvelerini verdi. Birer kooperatif çatısı altında birleşen kestane, mısır ve çiçek satıcıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’ndaki hijyen ve pazarlama eğitiminin ardından belirlenen noktalarda satışa başladı.

İşgaliye bedeli ödeyecekler

Proje İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili daireleri ve seyyar satıcıların meslek birliklerinden temsilcilerin yer aldığı bir komisyon tarafından yürütülüyor. Komisyon seyyar satıcılar için Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğu işgaliye alanlarında, esnafı mağdur etmeyecek şekilde satış noktalarını belirledi. Yine komisyon tarafından hazırlanan hizmet standardı taahhütnamesini imzalayan satıcılar ise işgaliye bedeli de ödeyecek.