İzmir’de Su Kesintisi Alarmı: 7 İlçe Etkilenecek, Hazırlıklı Olun!

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, 27 Eylül Cuma günü İzmir’in 7 ilçesinde kapsamlı su kesintileri yaşanacak.

İzmirli vatandaşların kesintilere karşı önceden tedbir alması ve su ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için kovalarını doldurması öneriliyor. Peki hangi ilçelerde ve mahallelerde su kesintileri olacak? Detaylar haberimizde…

İzmir’in Bergama, Çeşme, Karşıyaka, Kiraz, Menemen, Ödemiş ve Urla ilçelerinde bugün saatler sürecek su kesintileri meydana gelecek. Kesintilerin ana nedenleri arasında boru arızaları ve elektrik kesintileri bulunuyor. Vatandaşların, su kesintilerinin başladığı saatlere dikkat etmeleri ve hazırlıklarını ona göre yapmaları öneriliyor.

Bergama’da Su Kesintisi: 9:45-11:45

Bergama’nın Gaziosmanpaşa ve Fatih mahallelerinde sabah 9:45’te başlayan su kesintisi 11:45’e kadar devam edecek. Kesintinin nedeni ana boru arızası olarak açıklandı. Vatandaşların bu sürede alternatif su kaynaklarına yönelmesi gerekecek.

Çeşme ilçesinde Yalı Mahallesi sakinleri, 9:40 ile 12:30 arasında su kesintisi yaşayacak. Bu bölgede de ana boru arızası nedeniyle su hizmetinde aksama olacak.

Karşıyaka ilçesinin Yalı Mahallesi’nde ise sabah saatlerinde başlayan branşman arızası nedeniyle 10:50 ile 11:50 saatleri arasında su kesintisi yaşanacak.

Menemen’de Elektrik ve Boru Arızaları

Menemen’in Yahşelli Mahallesi’nde saat 8:35’te başlayan kesinti 11:35’e kadar sürecek. Ayrıca Fatih ve Yıldırım mahallelerinde elektrik arızası nedeniyle 9:00-12:00 saatleri arasında su kesintisi yaşanacak.

Ödemiş’in birçok mahallesinde elektrik arızası nedeniyle 9:00 ile 15:30 arasında uzun süreli bir su kesintisi yaşanacak. Bu süre zarfında, bölgedeki pek çok mahalle etkilenirken, Urla ilçesindeki kesintiler de dikkat çekiyor. Özbek Mahallesi’nde 10:15-11:20 saatleri arasında ana boru arızası nedeniyle su verilemeyecek.

İzmir genelinde yaşanacak bu kesintilere karşı vatandaşların hazırlıklı olmaları önem taşıyor. Su depolamak ve özellikle yaşlılar, çocuklar gibi hassas grupların su ihtiyacını karşılamak için gerekli önlemlerin alınması tavsiye ediliyor.

Exit mobile version