Eğitimİzmir Haberleri

İzmir’de T.C. Kimlik Kartı duyurusu: 25 Haziran’da açık olacak!

İzmir Valiliği internet sayfası üzerinden yaptığı yazılı açıklamalar ile vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Son olarak 25 Haziran 2022 tarihinde yapılacak olan 2022 Elektronik Yabancı Dil Sınavına (e-YDS 2022/8 İngilizce) katılacak adaylar için duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda, Nüfus cüzdanını veya T.C. Kimlik Kartını kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyen adaylara için “Geçici Kimlik Belgesi” verilmesi için Konak İlçe Nüfus Müdürlüğü 25 Haziran’da açık tutulacağı bildirdi.

Sınava katılacak adayların yanında Nüfus cüzdanını veya T.C. Kimlik Kartı bulundurması gerekiyor. Ancak adaylar sınav günleri bu konuda sıkıntı yaşayabiliyorlar.

Bu kapsamda İzmir’de yeni bir duyuru yapıldı.

Yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

25 Haziran 2022 tarihinde yapılacak olan 2022 Elektronik Yabancı Dil Sınavına (e-YDS 2022/8 İngilizce) katılacak adaylardan;

Nüfus cüzdanını veya T.C. Kimlik Kartını kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyen adaylar için “Sınava Giriş Belgesi” ile 1 adet fotoğrafını yanında getiren adaylara yeni kart düzenleninceye kadar geçerli olacak “Geçici Kimlik Belgesi” verilmesi için Konak İlçe Nüfus Müdürlüğü 25 Haziran 2022 Cumartesi günü 11.00-13.30 saatleri arasında açık tutulacaktır.