İzmir’de temel kazısında bina kaydı, facianın eşiğinden dönüldü! 5 apartman boşaltıldı

İzmir Karşıyaka’da bir inşaatın temel kazısı esnasında bitişiğinde bulunan binada yaklaşık olarak 20 santimlik bir kayma yaşandı. Kaymadan dolayı yetkililer tarafından çevrede bulunan 5 binadaki 55 daire tedbir amacıyla boşaltıldı.

Temel kazısı sırasında bina kaydı

Elde edilen bilgilere göre Tersane Mahallesi 1661 Sokak’ta meydana gelen kazada çalışmaları süren bir apartmanın inşaatı sırasında bitişiğindeki binada kayma meydana geldi. Bina sakinlerinin ihbarının ardından adrese çok sayıda polis, itfaiye, ilçe belediyelerinden yetkililer ve AFAD personelleri sevk edildi.

Tedbir amaçlı 5 apartman boşaltıldı

Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, yetkililer tarafından yapılan incelemeler neticesinde inşaatın bitişiğinde yer alan binada yaklaşık olarak 20 santimlik kayma olduğu görüldü.

Bunun ardından inşaatın çevresinde yer alan 5 binadaki 55 dairenin tedbir amaçlı boşaltıması kararı çıktı. Kimi vatandaşlar yakınlarının yanına giderken kimileriyse inşaat firmalarınca otellere yerleştirildi.

İki apartman arasına metal destek koyuldu

Bununla birlikte kaymanın oluştuğu bina ve karşısındaki apartmanın arasında bir olumsuzluk yaşanmaması için metal bir destek koyuldu.

“Fark edilmese bina devrilebilirdi”

55 yaşındaki Necla Kırımtat çocuğunun yaşadığı binanın boşaltıldığını ve temel kazılan arsayı müteahhite kat karşılığında verdiğini söyleyerek olay anındaki paniği anlattı. Kırımtat, “Kızım sesleri duyunca birisinin binaya taşındığını düşünmüş. Fakat sonra sesler artınca bakmak için çatıya çıkmış ve baktığı zaman binanın ayrıldığını görmüş. Binadakilerin zillerini çalıp boşaltmaları gerektiğini söylemiş. Geceyi bende geçirdiler. Burada sıvı bir zemin var bu yüzden temel açmaları bana mantıksız geldi. Bile bile can kaybına sebep olabilirdi bu ihmal. Eğer fark edilmeseydi aniden devrilebilirdi. Binaların arasına metal bir destek koyulmuş, tedbir alınmış fakat başta bunun yapılması gerekiyordu. Hepimiz çok üzgünüz.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version