Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmir’de toplu ulaşım TAMAMEN ÜCRETSİZ oldu! Cumhurbaşkanı ve Belediye ortak kararı

İzmir’de yaşayan milyonlara büyük müjde. Toplu ulaşım kullanan herkesi ilgilendiriyor. Resmi Gazete’de karar yayımlandı.

İzmir’de toplu ulaşım TAMAMEN ÜCRETSİZ oldu! Cumhurbaşkanı ve Belediye ortak kararı- Cumhuriyetin 100’üncü yılı kapsamında 29 Ekim 2023 Tarihinde Başkent Ankara, Türkiye’nin en kalabalık ili İstanbul ve Metropolleşen büyükşehir İzmir’de toplu ulaşımın tamamen ücretsiz olacağı belirtildi.

KARAR RESMİ GAZETE’DE

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı kapsamında Türkiye’nin büyükşehirlerinde ve özellikle İzmir’de toplu ulaşımın ücretsiz olacağı aktarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 29 Ekim’de Başkentray, Marmaray, İzban ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferleri ücretsiz olarak hizmet verecek.

5 Milyondan fazla nüfusu bulunan İzmir’de yaşlı, genç, öğrenci ve tam dahil olmak üzere herkesi kapsayacak ücretsiz toplu ulaşım hizmeti bugün itibari ile tam 5 gün sonra hizmete resmen girecek. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve 100’üncü yıl için sayılı günler kala dev ulaşım hizmeti Cumhurbaşkanlığı kararı ile doğrulandı. Bununla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi de karar ile ilgili olarak ulaşımın ücretsiz olacağını geçtiğimiz resmi bayramlarda resmi sosyal medya ya da web adresinden duyurduğu gibi bunu da vatandaşlarına aktaracak.

İzmir’de yola çıkacaklar 29 Ekim Pazar sabahı İzmir’in tüm noktalarına ücretsiz seyahat sayesinde gidebilecek. 100’üncü yılda dışarıya çıkacak olan herkesin yaşanacak kalabalıklara karşı da toplu ulaşımda dikkatli olmaları hususunda ön uyarı yapıldı.