İzmir’de toplu ulaşımda karar: 22 Temmuz’dan itibaren uygulanacak!

İzmirli vatandaşları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. İzmir’de toplu ulaşımda yeni bir karar verildi. Uygulama, 22 Temmuz Pazartesi gününden itibaren başlayacak.

İzmir’de toplu ulaşımda 90 dakika ücretsiz aktarma geri geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim sürecinde sözünü verdiği toplu ulaşımda ilk binişten itibaren 90 dakika süresince ücretsiz aktarma yapılmasına imkan tanıya uygulama 22 Temmuz Pazartesi gününden itibaren başlayacak.

KABUL EDİLDİ

Başkan Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından, 15 Mayıs ve 14 Haziran tarihlerinde düzenlenen UKOME toplantılarında sunulan teklif, merkezi idareye bağlı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin olumsuz oylarıyla reddedilmişti. Sisteme ilişkin teklif 10 Temmuz’da düzenlenen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında bir kez daha gündeme geldi. Daha önce iki kez oy çokluğu ile reddedilmesi üzerine Başkan Cemil Tugay’ın, “Vazgeçmek yok. İzmirliler 90 dakika hakkını istiyor. Kabul edilene kadar her UKOME toplantısına halkımızın bu talebini taşımaya devam edeceğiz” diyerek gündemde tuttuğu teklif, üçüncü toplantıda oybirliğiyle kabul edildi.

22 TEMMUZ’DAN İTİBAREN BAŞLAYACAK

Kararı değerlendiren Başkan Tugay, “Seçim döneminde verdiğimiz bir sözü daha tutmanın gururunu yaşıyoruz. UKOME’den oybirliği ile çıkan kararın ardından çalışmalarımızı tamamladık ve uygulamayı 22 Temmuz Pazartesi gece yarısı itibariyle hayata geçiriyoruz. Hemşehrilerimize ekonomik anlamda katkı sağlayacak, şehrimizde yaşamı kolaylaştıracak çalışmaları sürdüreceğiz. 90 dakika ücretsiz aktarma İzmir’imize hayırlı olsun” dedi.

Exit mobile version