İzmir’de ücretsiz veriliyor: Bu kişiler dikkat!

İzmir’de yardımlar devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yardım duyurusu yapıldı. Yardım kapsamında ücretsiz yemek dağıtılarak, ihtiyaç sahiplerine destek olunuyor.

İzmir’de ücretsiz yemek dağıtımı sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yalnız yaşayan ve yemek yapmakta zorlanan yaşlı yurttaşlar ve engelli bireylerin evlerine her gün sıcak yemek ulaştırarak hayatlarını kolaylaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı aşevi bu yıl 9 bin 500 kişilik yemeği ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

SICAK YEMEK DESTEĞİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşevleri Şube Müdürlüğü, dayanışma noktalarına, kadın sığınma ve güçsüzler evine, özel öğretim okulları, dernekler ve halk eğitim merkezlerine, eğitim öğretim döneminde de üniversite öğrencilerine toplam 15 bin kişilik sıcak yemek ulaştırıyor. Yalnız yaşayan ve yemek yapmakta zorlanan yaşlı yurttaşlar ile engelli bireylerin evlerine de her gün sıcak yemek götürüyor.

YAŞLI VE ENGELLİ VATANDAŞLARA ULAŞTIRILIYOR

Hazırlanan yemekler ihtiyaç sahibi yaşlı ve engelli vatandaşlara aşevine ait araçlar ile ulaştırılıyor. Elden teslim edilen yemeklerin dağıtımında gizlilik prensibi de dikkatle uygulanıyor. Aşevinden bu yıl 9 bin 500 engelli ve yaşlı yurttaşa öğle yemeği ulaştırıldı.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Yaşlı ve engelli vatandaşlar, yemek ihtiyaçları ile ilgili taleplerini HİM üzerinden veya bizvariz.izmir.bel.tr internet adresinden iletiyor. Gelen talepler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü’nce inceleniyor. Maddi yetersizlik durumu, engelli belgesi ve yaş durumu gibi kriterler göz önünde bulunduruluyor.

 

Exit mobile version