GenelGündemİzmir Haberleri

İzmir’de ulaşımda yeni dönem başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ulaşım sorununu çözmek için yeni adımlar geliyor.

Radyo Trafik İzmir yayınına konuk olarak katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak şehrin trafik sorununu çözmek adına atılacak önemli adımları anlattı.

Trafiğin yoğun olduğu arterlerde yaşanan yoğunluğa değinilen programda Atak, sorunu çözmek adına atılacak adımları başlıklar halinde müjdeledi.

ÜCRETSİZ ÇEKİCİ HİZMETİ GELİYOR

Atak, Trafiğin yoğun olduğu saatlerde, özellikle ana arterlerde arıza yapan araçların büyük sorun olduğunun altını çizdi. Belediye olarak artık çekici hizmeti vereceklerini bildiren Atak; “Arızalı araçları, belediyenin belirlediği en yakın noktaya çekecek bir hizmet olacak. Biz bunu ücretsiz yapacağız. Ücretsiz çekici hizmetini her yerde yapamayız, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Yeşildere ve Altınyol için düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

BİSİKLET KULLANIMINA TEŞVİK ÖNEMLİ

Özellikle pandemi sonrası toplu taşımaya rağbetin azaldığını ifade eden Atak, bisiklet kullanımının ise %2’den %5’lere çıktığını sözlerine ekledi. Bu gelişmenin kendileri için sevindirici olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Atak, yapılacak değişiklik ile bisiklet kullanıcılarını da sevindireceklerini müjdeledi. Bisiklet dostu bir toplu taşıma zincirinin bulunduğu İzmir’de artık bisikletliler feribotlara sembolik olarak 50 Kuruş ödeyerek binebilecek.

FERİBOT SEFER PLANLARI DEĞİŞİYOR

Toplu taşıma araçları arasında en çok tercih edilenlerden birinin de feribot hattı olduğunun altını çizen Atak, sefer sayılarının arttırılacağı feribotlar ile ilgili olarak da; “Arabalı vapurlarda doldur-boşalt sistemi ile yeni bir taşıma sistemine geçeceğiz. Çalışmalarımız son aşamaya geldi. İnsanlar iskeleye gittiğinde kendisini bekleyen bir geminin olduğunu bilmelerini istiyoruz. Günlük sefer sayımızı 207’den 272’ye çıkartacağız. Bu arabalı vapur seferlerinde yüzde 84’lük bir artışa tekabül edecek. Yolcu vapurlarının yoğun kullanıldığı iskelelerde 15 dakikada bir sefer düzenleyeceğiz. Gün içinde 45 dakikada bir yapılan seferleri 30 dakikada bire indireceğiz. Az kullanılan bazı iskelelerimize ring seferleri düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ULAŞIMDA REVİZYONLAR DEVAM EDECEK

Ulaşım sorununun, toplu taşımayı tercih eden vatandaşların sayısının azalmasıyla artış gösterdiğini belirten Atak, yapılacak yeni projeler hakkında; “Yaptığımız araştırmalardan yola çıkarak bir takım fiziki önlemler almaya karar verdik. Bazı kavşaklarda noktasal dokunuşlarımız olacak. Alternatif akslar oluşturmaya yönelik çalışmalarımız da var. Özellikle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Yeşildere ve Altınyol bizim için çok önemli 3 ana aks. Bu yolları daha verimli kullanmaya yönelik planlamalar yapıyoruz. Özellikle katılım noktalarında örülmelerden dolayı yavaşlamaların yoğunluğunu önlemek için arayışlarımız var. Son aşamaya geldik ve yakında bunları duyuracağız” ifadelerini kullandı.