İzmir’de vaka sayılarının düşmesiyle 4 günlük yılbaşı tatilinde yasaklar açıklandı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İzmir il sağlık müdürlüğü ile görüşmesinin ardından vaka sayılarında düşüş gözlemlediklerini duyurarak “Ev içi bulaşmalara karşı tedbirli olalım” ifadelerini kullandı. Bakan Koca, İzmir’de vaka sayısında son bir haftada yüzde 30 düşüş yaşandığını, yatak doluluk oranının yüzde 57, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 77 olduğunu bildirdi.

“EV İÇİ BULAŞMALARA KARŞI DİKKATLİ OLALIM”

Bu illerde günlük yeni vaka sayılarında düşüş başladığını belirten Bakan Koca, “Ancak hastane ve yoğun bakım servislerimizin yükü hala yüksek seyrediyor. Tedbirlere ısrarla uyalım” ifadelerini kullandı. Kısıtlamalar ve tedbirlere uyum sayesinde vaka sayılarının düştüğünü vurgulayan Bakan Koca, “Buna rağmen virüsün bulaşma yolları değişmeye başladı. Ev içi bulaşma oranları yüzde 85’e kadar yükseldi. Tedbir, tehdit neredeyse oraya odaklanmalı. Ev içi bulaşmalara karşı tedbirli olalım” ifadelerini kullandı.

YILBAŞINDA YASAK

İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamada yılbaşı günü için otel programlarına dair bilgilendirme yapıldı ve eğlence, balo gibi düzenlemelere müsaade edilmeyeceği aktarıldı. 31 Aralık 2020 Perşembe günü 21.00’den 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması süresince, otel ve konaklama tesisleri içerisinde bulunan lokanta/restoranların sadece konaklama yapan müşterilerine hizmet verebilecekleri belirtildi. Yılbaşı gecesi saat 22.00’den itibaren ise, otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında kayıt dinletilmesi de dahil olmak üzere hiçbir şartta müzik yayınına izin verilmeyeceği duyuruldu.

Exit mobile version