İzmir’de Yağmur Devam Edecek: Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İzmir ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Bölgedeki vatandaşlar, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda bilgilendirildi. İzmir’de ve Manisa çevresinde yağışların özellikle yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. MGM’nin son değerlendirmelerine göre, bugün Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde şiddetli sağanak yağış bekleniyor. İzmir ve Manisa çevresinde ise bu yağışlar daha da etkili olacak. Meteoroloji, yağışların akşam saatlerine kadar devam edeceğini ve bu süreçte yağış miktarının artabileceğini bildirdi. Vatandaşların özellikle yağış sırasında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı.

Yerel Dolu ve Kuvvetli Rüzgâra Karşı Dikkat!

Meteoroloji, yağışla birlikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı da uyarıda bulundu. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi doğa olayları, İzmir ve çevresinde yaşayan vatandaşları zorlayabilir. Özellikle açık alanlarda bulunanlar ve sürücüler, tedbirli olmalı.

Ege’nin yanı sıra Marmara, Batı Karadeniz, Batı Akdeniz ve Afyonkarahisar çevrelerinde de yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. MGM, bu bölgelerde de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını açıkladı. Yağışlı havanın yanı sıra sıcaklıklarda da yer yer düşüşler görülecek.

Sıcaklıklar Ne Durumda?

Hava sıcaklıklarının, yağışa rağmen İzmir’de 29 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Akşam saatlerinde ise sıcaklıkların 21 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor. İstanbul’da ise hava sıcaklıkları 29 derece civarında seyredecek, Ankara’da ise en yüksek sıcaklık 31 derece olacak.

İzmir ve çevresindeki vatandaşlar, yağışlı havaya hazırlıklı olmalı ve MGM’nin yapmış olduğu uyarıları dikkate alarak dikkatli hareket etmelidir.

Exit mobile version