İzmir Haberleri

İzmir’de yapılan uyuşturucu operasyonunda 4 kişi tutuklandı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu operasyonunda 3 kilo esrar ve 25 bin 807 sentetik hap ele geçirdi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheliden 4’ü tutuklandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve MİT Başkanlığı işbirliğiyle uyuşturucu madde üretip satan kişilere yönelik bir operasyon düzenledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda, uyuşturucu üretimi ve satışı yaptığı belirlenen 7 şüphelinin yakalanması için 2 Kasım tarihinde 9 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda yapılan aramalarda toplamda 3 kilo kubar esrar, 25 bin 807 sentetik hap, 7 gram kokain, 1 hassas terazi, 2 tabanca, 174 tabanca fişeği, 1 ruhsatsız otomatik av tüfeği, sahte olduğu değerlendirilen 50 dolarlık 75 banknot, ve 80 paket bandrolsüz kaçak sigara ele geçirildi.

1 şüpheli aranıyor

Operasyon sonucunda 6 şüpheli gözaltına alındı, 1 şüpheliyi yakalamak için çalışmalar devam ediyor. Gözaltına alınan şüpheliler, jandarma işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme kararıyla 4 şüpheli tutuklanırken, 2 şüpheli serbest bırakıldı. 1 şüpheli ise hâlâ aranıyor.