İzmir’de yaşayanlar çok acil önlem alsın! Çok kuvvetli olacak: Birkaç gün sürecek

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada çok önemli uyarılar yapıldı. Bu doğrultuda yapılan açıklamada İzmir’in merkez ilçelerini kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli yağışların etkisi altına alacağı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak “Sel ve su baskını Yıldırım düşmesi Yerel dolu yağışı Kuvvetli rüzgar” gibi tehlikelerin de bulunduğu ifade eidldi.

PEŞ PEŞE UYARILAR YAPILDI

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarırken yetkililer, sel ve su baskını riski olan bölgelerden uzak durulmasını, yıldırımdan korunmak için sağlam yapılara sığınmayı, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar nedeniyle dikkatli olmayı ve yetkililerin uyarılarını takip etmesi gerektiği ifade edildi.

Tüm bunlarla beraber kuvvetli sağanak yağışların trafikte aksamalara ve can kayıplarına yol açabileceği ifade edilerek vatandaşların bu konuda bilinçli olmalarını ve gerekli tedbirleri almaları gerektiği vurgulandı.

UYARI YAPILAN İLÇELER

Exit mobile version