Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de yaşayanlar dikkat: 15 Nisan’a kadar ücretsiz olacak!

İzmir’de yaşayanları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. İzmir’de 15 Nisan’a kadar ücretsiz olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olacak metro seferleriyle ilgili açıklama yapıldı. Yapılan duyuruda, 15 Nisan tarihine kadar Narlıdere metrosu ücretsiz hizmet verecek.

ÜCRETSİZ OLACAK

Narlıdere Metrosu açılışı gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi. 24 Şubat’ta hizmete aldığı Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz yolcu taşıyacak. Hattın son durağı Kaymakamlık İstasyonu ise önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve başladığında yüzde 12 seviyesinde olan Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayan Narlıdere Metrosu, 24 Şubat’ta görkemli bir törenle açıldı. Evka-3’ten başlayıp Fahrettin Altay’da sona eren mevcut hattın devamı niteliğindeki Narlıdere Metrosu, 15 Nisan’a kadar ücretsiz olacak. Yeni hat üzerindeki herhangi bir istasyondan binen yolcular, İzmirim Kart basmadan metroyu kullanabilecek.

15 DAKİKALIK SEFER DÜZENLENECEK

Narlıdere Metrosu’nun ön işletim sürecinde 15 dakikalık sefer planı uygulanıyor. İlerleyen dönemde bu süre kısalacak. Çalışmaların tamamlanması için şimdilik son durak olan Narlıdere 100. Yıl Cumhuriyet Şehitlik İstasyonu’ndan son sefer 22.00’da yapılacak.