İzmir Haberleri

İzmir’de yaşayanlar dikkat: Artık bu sorunu yaşamayacaksınız!

İzmir’de yaşayanları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, İZSU Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlı dönemlerde yaşanan su baskınlarının önüne geçmek amacıyla kentin birçok noktasında yağmur suyu hattı ayrıştırma projesi yürütüyor. Karşıyaka’nın Zübeyde Hanım ve İnönü mahallelerinde yürütülen çalışmalar tamamlandığında aşırı yağışlarda bölgeye yüksek kesimlerden gelen yağmur sularının baskınlara yol açması önleneceği bildirildi.

İzmir’de yağmur sonrası yaşanan su basması sıkıntıları ile ilgili olarak belediye önemli çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda, Karşıyaka’nın Zübeyde Hanım ve İnönü mahalleleri ile Karabağlar’ın Kibar, Barış, Günaltay, Selvili ve Ali Fuat Cebesoy mahallelerinde yürütülen yağmur suyu hattı çalışmaları devam ettiği bildirildi.

İki ilçede büyük aşama kaydedildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlı dönemlerde yaşanan su baskınlarının önüne geçmek amacıyla kentin birçok noktasında yağmur suyu hattı ayrıştırma projesi yürütüyor. Yaşanan bu soruna çözüm getirmek için Karşıyaka ve Karabağlar ilçelerinde yürütülen çalışmalarda büyük aşama kaydedildi.

Karabağlar’ın Kibar, Barış, Günaltay, Selvili ve Ali Fuat Cebesoy mahallerinde ise toplam 7 kilometrelik yağmursuyu şebekesi inşa ediliyor. Çalışmalar kapsamında Günaltay mahallesinin bazı sokaklarında imalatlar tamamlandı.

Çalışmaların Kasım ayı sonunda tamamlanması planlanıyor

Karşıyaka’nın Zübeyde Hanım ve İnönü mahallelerinde yürütülen çalışmalar tamamlandığında aşırı yağışlarda bölgeye yüksek kesimlerden gelen yağmur sularının baskınlara yol açması önlenecek. Proje kapsamında Zübeyde Hanım mahallesinde yaklaşık 5 kilometre, İnönü mahallesinde ise yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı ve ızgarası yapılıyor. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı 4 kilometrelik hatta asfaltlama çalışmaları yapıldı. Bölgedeki çalışmaların kasım ayı sonunda bitirilmesi planlanıyor.