İzmir’de yaşayanlar dikkat! Bugün karar verildi: Tamamı yıkılacak

İzmir’in Menderes ilçesinde, 156 hobi bahçesi için yıkım kararı verildiği belirtilerek karar kapsamında  Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na aykırı olarak inşa edildiği belirlenen yapıların yıkılmasının beklendiği bildirildi. Menderes Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yıkım kararının gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından uygulanacağı belirtildi.

YIKIM KARARI ALINDI

Ayrıca Menderes Belediyesi, 156 hobi bahçesinin mevcut yasalarla uyumsuz olduğunu vurguladığı ifade edilerek yapıların, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun ilgili maddelerine aykırı olarak inşa edildiği tespit edildiği ve Belediye yetkilileri, yıkım işlemlerinin başlatılabilmesi için gerekli tüm resmi prosedürlerin tamamlandığını ifade etti.

EK SÜRE VERİLDİ

Yıkım kararının ilgililere tebliğ edilmesinin ardından, vatandaşlar ek süre talebinde bulundu. Mağduriyet yaşanmaması adına, Menderes Belediyesi 16 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar ek süre tanıdı. Bu sürenin ardından, yıkım kararı alınan tüm yapılar için işlem yapılacak.

Belirtilen ek süre dolduktan sonra, yıkım işlemlerinin başlayacağı ifade edilirken Belediye yetkilileri, bu süreçte vatandaşların haklarını korumak ve mağduriyetlerini en aza indirmek için gerekli adımları atacaklarını paylaştı ve yıkım süreci, tamamlanan prosedürler ve yasal işlemler doğrultusunda gerçekleştirileceği bildirildi.

BİLGİLENDİRME DEVAM EDECEK

Menderes Belediyesi, yıkım sürecinin tamamlanmasının ardından vatandaşları bilgilendirmeye devam edecek. Bu süreçte, vatandaşların taleplerine duyarlılık gösterilerek, yasal süreçlerin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi sağlanacak. Yapılacak yıkımla ilgili daha fazla bilgi ve gelişmeler, belediyenin resmi iletişim kanallarından duyurulacak.

Exit mobile version