Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de yaşayanlar dikkat: Hesaplara destek paraları yatacak!

İzmir’de yaşanan sel felaketinin ardından destekler sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından selde mağdur olan vatandaşlara ödeme yapıldı. Ödemelerin mağdur olan vatandaşların adlarına açılan hesaplara yatacağı bildirildi. Başvuru yapan ancak evrak eksikliği nedeniyle durumu henüz netleşmeyen vatandaşların ödemeleri ise işlemlerin tamamlanmasının ardından gerçekleşecek.

Belediye Meclisi’nden alınan kararla selden etkilenen konut ve iş yerlerine sağlanacak desteğin ilk etabı kapsamında 105 yurttaşa 2 milyon 385 bin liralık ödeme yapıldı. Mağduriyet yaşayan Alsancak esnafını ziyaret eden Başkan Tunç Soyer, “Bu tür büyük felaketlerin yaşandığı durumlarda bu el ele veriş çok kıymetli” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, konut ve iş yerlerine hasar derecesine göre 15, 20 ve 25 bin liralık destek verileceğine ilişkin açıklamasının ardından çalışmalara başlandı. 502 hane ve iş yerinde yapılan incelemeler sonucunda, ilk etapta 79’u iş yeri, 26’sı hane olmak üzere toplam 105 selzede vatandaşa 2 milyon 385 bin liralık ödeme yapıldı.

ÖDEMELER HESAPLARA YATACAK

Yurttaşlar, ödemelerini Vakıfbank’ta adlarına açılan hesaplar üzerinden tahsil edebilecek. Başvuru yapan ancak evrak eksiği nedeniyle durumu henüz neticelenmeyen yurttaşların ödemeleri, evraklarını tamamladıktan sonra yapılacak.

EV EŞYASI DESTEĞİ

Afet nedeniyle eşyalarını kaybeden ve evleri oturulacak durumda olmayan İzmirlilerin de yanında olan Büyükşehir Belediyesi, 9 yurttaşa 40 farklı ev eşyası desteği sağlarken, 20 aileye de otelde konaklama desteği verdi.