Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de yaşayanlar dikkat: Saat 17.00 ile 19.00 arasında ücretsiz olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından destek başladı. Ücretsiz çorba ve akşam yemeği dağıtımı yapılıyor. Sabah saatlerinde 6 noktada ücretsiz olarak çorba hizmeti sunuluyor. Destek amaçlı hayata geçirilen çorba dağıtımı ilk olarak iki noktada hizmete başladı. Öte yandan kentin 6 noktasında akşam 17:00-19:00 saatleri arasında sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.

ÜCRETSİZ DAĞITILIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere destek amaçlı çorba ve akşam yemeği dağıtımı yapılıyor. 6 noktada üniversite öğrencileri için sıcak yemek dağıtımı sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Öğrenci arkadaşlarımın sabah kahvaltılarını etmeden derse girmelerine gönlüm razı değil” diyerek başlattığı “Günaydın Çorbası” geleneği bu yıl da devam ediyor.

Çorba ikramı, ilk etapta Fahrettin Altay Aktarma Merkezi ve Ege Üniversitesi Metro İstasyonu’nda başladı. Öğrencilerin ağırlıklı olarak kullandığı noktalarda hizmet verecek Çorba Durakları, kentte öğrencilerin yoğun kullandığı bölgeler tespit edilerek artırılacak.

AKŞAM DA YEMEK VERİLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversitelileri sabahları da akşamları da yalnız bırakmıyor. Öğrencilerin ağır ekonomik şartlarda mağdur olmaması için çorba duraklarının yanı sıra, kentin 6 noktasında akşam 17:00-19:00 saatleri arasında sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Ailelerinden uzakta üniversite öğrenimi gören gençler için İzmir adeta sıcak bir yuvaya dönüştürülmeye çalışılıyor. Bu kapsamda 2019’dan itibaren üniversitelilere 345 bin kişilik sıcak çorba, 685 bin kişilik de sıcak yemek desteği ulaştırıldı