Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

İzmir’de yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu uyarı! Mecbur olmayan dışarı çıkmasın

İzmir dahil birçok ile sarı kodlu uyarı yapıldı. AFAD, İzmir’de kuvvetli yağış beklendiğini belirtti. Kent genelinde bugün öğleden sonradan itibaren gök gürültülü sağanak yağışın hakim olacağı duyuruldu. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması ve önlem alması gerektiği bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir için sarı kodlu uyarı yaptı. Vatandaşların cep telefonlarına AFAD tarafından mesaj gönderildi. Gönderilen mesajda “Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yerel yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun” denildi.

SARI KODLU UYARI YAPILDI

Kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de İzmir, Manisa, Kütahya için ‘sarı’, Çanakkale ve Balıkesir için ise ‘turuncu’ kodlu uyarı verdi. Yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtilen açıklamada; sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulunuldu.