EkonomiGündem

İzmir’de yaşayanları üzecek flaş zam kararı: 1 Ocak’tan itibaren zam geliyor!

İzmir’de yaşayan vatandaşları üzecek zam haberi geldi. 1 Ocak’tan itibaren zam geliyor. Alınan karara göre, 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmak üzere toplu ulaşıma zam yapılacak. Bu karar doğrultusunda, tam bilet, öğrenci, aktarma ücretleri zamlanacak.

ZAM GELDİ

İzmir’de toplu ulaşım araçlarına zam geldi. Karar, 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak. Buna göre, 6 lira 50 kuruş olan ilk biniş ücreti 8 lira 78 kuruşa, ilk aktarma ücreti ise 1 lira 20 kuruştan 3 lira 50 kuruşa yükseltildi. Öğrenci ilk biniş ücreti ise 3 TL’ye yükseldi.

ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN, 60 YAŞ…

Ulaşımda ayrıca Öğrenci binişi 2 lira 20 kuruştan 3 TL’ye, Öğretmen ve 60 yaş için ilk binişi 5 lira 60 kuruştan 7,56 TL’ye yükseldi. Öğrenciler, öğretmenler ve 60 Yaş İzmirim Kartı sahiplerinin, aktarma ücreti ödememesine yönelik uygulama devam ediyor.

Günün belli saatlerinde yüzde 50 indirimli ulaşım imkânı sağlayan Halk Taşıt uygulamasında ise tam biniş 4,39 TL, öğrenci ücreti 1,50 TL oldu. Halk Taşıt tam binişlerinde ilk aktarma için 1,75 TL, ikinci aktarma 1 TL olacak. Üçüncü ve sonraki aktarmalardan ücret alınmıyor.