İzmir Haberleri

İzmir’de yıkılan ‘Barış Sitesi’ davası olaylı başladı

İzmir’deki depremde üç bloğu çöken ve 11 kişinin hayatını kaybettiği Barış Sitesi ile ilgili dava, 6 belediye görevlisi hakkında “bilinçli taksirle adam öldürme ve yaralama” suçundan açıldı. İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar ve müştekiler katıldı.

Kimse suçu kabul etmedi

İlk sözü alan inşaat mühendisi F.Z, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, görevinin projeleri kontrol etmek olduğunu ve herhangi bir kastı veya ihmali olmadığını ifade etti. Makine teknisyeni sanık A.İ ise ruhsat onayı verme yetkisinin olmadığını belirterek suçlamaları reddetti. İnşaat mühendisi K.T, projenin uygulama kısmına bakmadığını, imar müdürü olarak 1992’de projeye imza attığını ancak sorumluluğunun sınırlı olduğunu ifade etti. Diğer sanıklar da benzer şekilde suçlamaları reddederek savunmalarını sundu.

Duruşma esnasında müşteki vekillerinin sorularına avukatların karşı çıkması nedeniyle tartışma yaşandı ve mahkeme başkanı duruşmaya kısa bir ara verdi.

Duruşma sonunda mahkeme başkanı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteleyerek, daha sonra devam edilmesine karar verdi.

Ne olmuştu?

İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde Barış Sitesi’nde üç blok çökmüş, 11 kişi hayatını kaybetmiş ve 9 kişi yaralanmıştı. Soruşturma kapsamında, belediye görevlileri hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçundan başlatılan soruşturma sonucunda, 6 belediye görevlisi hakkında dava açılmıştı. Olayla ilgili müteahhit, fenni mesul ve diğer şüpheliler hakkında ise soruşturma devam etmektedir.