Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de yine orman yangını: Alev alev yanıyor!

İzmir’in Gaziemir ilçesinde orman yangını meydana geldi. Alevlerin fark edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangının kontrol altına alınabilmesi için havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Yangın, İzmir’in Gaziemir ilçesinde ormanlık alanda meydana geldi. Zafer Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı hava ve kara ekipleri ile çok sayıda itfaiye görevlisi sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

BUCA’DA DA YANGIN ÇIKTI

Gaziemir ile Buca ilçeleri arasındaki Zafer Mahallesi’nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Genel Müdürlüğüne bağlı 7 uçak, 16 helikopter, 35 arazöz, 11 su ikmal aracı, 4 dozer, 4 yer ekibi ile çok sayıda itfaiye görevlisi sevk edildi.

Yangın nedeniyle bölgede bulunan arı kovanları ile küçükbaş hayvan ağılları tahliye ediliyor. Ekipler, Hava Teknik Okullar Komutanlığı ile Sarnıç Piknik Alanına yaklaşan yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

UÇAK SEFERLERİNDE AKSAMA

Öte yandan yangının Adnan Menderes Havalimanı’na yakın konumda olması ve yükselen duman nedeniyle uçak seferlerinde aksama yaşanıyor. Bazı seferler ertelenirken havalimanına inecek bazı uçakların çevre havalimanlarına yönlendirildiği öğrenildi.