İzmir Haberleri

İzmir’deki bakımevinde yaşlı kadını kaynar suyla yıkayıp ölümüne neden oldular

İzmir’in Güzelbahçe ilçesindeki bir yaşlı bakımevinde, 86 yaşındaki Fatma Uraz’ın banyo sonrası vücudundaki kızarıklıklar nedeniyle hastaneye kaldırılması ve ardından yaşamını yitirmesiyle ilgili davada, tutuksuz sanıklardan Nesrin Ö. 2 yıl 6 ay, Tuğçe A. ise 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 16 Eylül 2018’de özel bir yaşlı bakımevinde meydana geldi. Nesrin Ö. ve Tuğçe A. tarafından banyo yaptırılan Fatma Uraz’ın vücudunda oluşan kızarıklıklar sonrasında yaşananlar mahkemeye taşındı. Çalışanlar, Uraz’a müdahale etse de durumun ciddiyetini fark eden yakınları, kadını hastaneye götürdü. Ancak Uraz, 21 Eylül 2018’de yaşamını yitirdi.

Suçlamaları reddettiler

Başlatılan soruşturmada Nesrin Ö. ve Tuğçe A., suçlamaları reddederek, Uraz’ın nadir görülen bir hastalık sonucu öldüğünü savundu. Adli tıp kurumundan gelen raporda ise Uraz’ın ölümünün yanık ve gelişen komplikasyonlar sonucu gerçekleştiği belirtildi.

İzmir 43’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada Nesrin Ö.’ye 2 yıl 6 ay, Tuğçe A.’ya ise 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Sanıklara, geçmişleri, sosyal ilişkileri, davranışları gibi etkenler dikkate alınarak indirim yapıldı ve cezalar hafifletildi.