İzmir’deki depremzedelerin yağmur mağduriyeti sürüyor

HABER/ Didar DEMİRCİ- İzmir’de 30 Ekim depreminin ardından Bayraklı’da binası yıkılan bölgelere TOKİ tarafından inşa edilen konutlardan 2. Bölge Toplu Konutların bodrum katı ve otopark alanı her yağmurda suyla doluyor. Sorunun çözümü için geçtiğimiz yıldan bugüne kadar depremzedeler gerek TOKİ’ye gerekse de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İZSU) başvuruda bulunsalar da hala bir sonuca varılamadı. Depremzedeler için inşa edilen TOKİ konutlarının yapımında alt yapı konusunda yerel yönetimle ortak bir çalışma yapılmadığı için bu sorunu yaşadıklarını öne süren depremzedeler, söz konusu suların binaya zarar vermesinden endişeli.

“Her yağmurda bu sorunu yaşıyoruz”

Konuya ilişkin gazetemize ulaşan depremzede Suna Yılmaz, “Bu evler yapılırken bizim pis su ve temiz su borularını yukarıya yapmışlar. Kanalizasyon hattı da aşağıda kalmış. Bu alçakta kalınca yağmurda çok yağınca borulardan su tahliye edilemiyor ve olduğu gibi otoparka dökülüyor. Burada hem TOKİ hatalı hem de İZSU. İkisi birbirine projeleri vermemiş ceremesini biz yaşıyoruz. Geçen sene kışın da aynı şey oldu. Biz bunu bildirdik ama bir sürü prosedür beklediklerini söylüyorlar. Bunlar 15 gün önce bayraklı belediye başkanı da buraya geldi. Onlara da gösterdik. İZSU’ya dilekçe verdik. Böyle bir şey olmaz ki… Her yağmurda biz bu sorunu yaşıyoruz. Biz bunun dilekçesini kaç kere daha vereceğiz?” sözlerini kaydetti.

“Bütçe dahilinde değerlendirilecek”

İZSU’ya verdikleri dilekçede yağmursuyu ve atıksu kanallarının ayrıştırma çalışmalarının yapılması talebinde bulunan depremzedeler, şu cevabı aldı:

“İlgili mahalledeki atıksu ve yağmursuyu şebeke hattı yapım çalışmaları imalat programına eklenmiş olup bütçe dahilinde değerlendirilecektir.”

 

Exit mobile version