Ege Haberleriİzmir Haberleri

İzmir’deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli açıklama:16 Haziran’da yapılacak!

İzmir’deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda belediye bilgilendirmede bulundu. Yapılan bilgilendirmeye göre, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda yaklaşık 300 bağımsız birimi kapsayan ikinci etabın yapım ihalesine 16 Haziran’da çıkılıyor.

İzmir’de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ekonomik krize rağmen söz verdiğimiz gibi kentsel dönüşüm sürecine hız kazandırdık. Gaziemir’de bir yandan hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri devam ederken bir yandan da uzlaşma sağlanan hak sahipleri için Büyükşehir mülkiyetindeki birinci ve ikinci etapta konutların inşası başlamış olacak” ifadelerini kullandı.

Gaziemir ikinci etap için ihaleye çıkılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda yaklaşık 300 bağımsız birimi kapsayan ikinci etabın kat karşılığı anahtar teslim yapım ihalesine 16 Haziran’da çıkıyor.

Gaziemir Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda yaklaşık 300 bağımsız birimi kapsayan birinci etap için Büyükşehir iştiraki İZBETON ile protokol imzalanarak yapıma yönelik çalışma başlatılmıştı.

122 hektar büyüklüğündeki proje tamamlandığında bölgede yaklaşık 10 bin konut, işyeri, turizm ve ticaret birimi inşa edilecek. Fuar İzmir’in karşısındaki bölge bu sayede kentle uyumlu hale getirilecek.