İzmir Haberleri

İzmir’deki vahşette yeniden yargılama kararı verildi

İzmir Bayraklı’da Ali İhsan Kılıç ve kardeşi Mehmet Kılıç’ın komşuları Yahya Köşek, eşi Meryem Köşek ve kızları Funda Güçlü’yü sokak ortasında katletmesine ilişkin davada yeniden yargılama kararı verildi.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşanan komşu cinayeti davasında, tutuklu sanık Ali İhsan Kılıç’a 2’si ağırlaştırılmış 3 müebbet ve 6,5 yıl, tutuksuz yargılanan ağabeyi Mehmet Kılıç’a ise farklı suçlardan verilen cezaların itiraz üzerine istinaf mahkemesine taşınmasının ardından mahkeme, davanın tekrar görülmesine karar verdi.

Ne olmuştu?

Olay, 10 Haziran 2022’de, İzmir’in Bayraklı ilçesinde sokak köpeği besleme ve arsa meseleleri nedeniyle husumetli olan Ali İhsan Kılıç ile Yahya Köşek arasında çıkan tartışmanın büyümesiyle gerçekleşti. Kılıç, tartışmanın ardından tabancayla Köşek ailesine ateş açarak Yahya Köşek, eşi Meryem Köşek ve kızları Funda Güçlü’yü öldürdü.

Yeniden yargılama kararı çıktı

Davada, Ali İhsan Kılıç’a ‘kadına karşı nitelikli kasten öldürme’ suçundan 2 kez müebbet hapis ve diğer suçlardan toplam 6 yıl 6 ay, Mehmet Kılıç’a ise ‘yardım etme’ suçundan 31 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti. Ancak tarafların avukatları ve savcının itirazı üzerine mahkeme, yeniden yargılama kararı aldı.

İzmir 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin aldığı yeniden yargılama kararı, savcının ve tarafların itirazı üzerine gelmişti. İstinaf mahkemesi, gelen talepleri değerlendirerek davanın tekrar görülmesine hükmetti.

Sanıkların son sözlerinin ardından mahkeme heyeti, Ali İhsan Kılıç’a ağırlaştırılmış müebbet hapis ve Mehmet Kılıç’a da farklı suçlardan ceza vermişti. Ancak savcının ve tarafların itirazı sonucunda davanın yeniden görülmesine karar verildi.