İzmir’deki yangında evleri yanan aile dehşeti yaşadı: ’10 saniye geç kalsaydım ailem kül oluyordu’ diyerek açıkladı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde başlayan yangın nedeniyle Bayraklı’da evi yanan aile yaşadığı korkunç dakikaları anlattı. Eve de sıçrayan yangından dolayı ev küle döndü. Ailesini alevlerden kurtaran ağabey “Kıyamet gibiydi burası. 2 yeğenim, gelinim, annem ve kız kardeşimi çıkarttım. Hatta 10 saniye daha geç kalsaydım gelinim ve kız kardeşim tamamıyla kül oluyorlardı” dedi.

‘BU MAHALLEDE 20-40 EV YANDI’

Evlerine sıçrayan yangın nedeniyle yaşadıkları korkuyu anlatan ağabey Ümit Çetin, “Karşı taraftaki evdeydim ben. Aniden arka tarafta kızıl duman oluştuğunu görünce ateşin geldiğini hissettim. Oradan buraya koşana kadar kozalaklar arka tarafa attı kuru otlar, paletler, kütükler tutuşmaya başladı. Alevlerin önünü alamadık ve iki çatıyı da aynı anda alevler sardı. Herkes kendisini, kendi evinin çatısını kurtarmaya çalıştı. Kıyamet gibiydi burası. Evlerin içerisinde gelinim, yeğenlerim, annem ve kız kardeşlerim vardı. Onları çıkarmaya çalışırken alevler evi teslim aldı. Tek başımıza küçücük hortumla da söndüremedik. 2 yeğenim, gelinim, annem ve kız kardeşimi çıkarttım. Hatta 10 saniye daha geç kalsaydım gelinim ve kız kardeşim tamimiyle kül oluyorlardı. Çünkü, öncesinde duman etki ediyordu. Gelinim bütün camları ve kapılar kapatmış, sesimizi de duymadı. Bireysel olarak gelip eğer onları çıkarmamış olsak haberleri dahi yoktu zaten alevlerin geldiğinden. Onları aldık, çatı komple gitti. Çatıyı söndürmeye çalıştık ama ayaklarım yandı. Bu mahallede 30-40 tane ev yandı” dedi.

‘ÇOCUKLARI KURTARIRKEN ÜSTTEN ATEŞ PARÇALARI DÜŞÜYORDU’

Yangın esnasında canlarını güçlükle kurtardıklarını anlatan evli ve 2 çocuk babası Şahin Çetin, “Baba evinde 7, aşağıdaki kendi evimde ise eşim, 2 çocuğum ve ben vardım. Çocuklarım içeride yatıyordu, onları kurtara bildik. Eşyalarımız, birikimlerimi her şeyimiz yandı. Canımızı kurtardığımıza şükrediyoruz. Sokakta sabahladık, kalacak yerimiz yok. 2 kardeşim de bu evdeki yangını söndürmek isterken dumandan etkilendi, vücutlarında yanık oldu. Çocukları kurtarırken üstten ateş parçaları düşüyordu. Zor durumdayız” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version