İzmir’deki yürüyen merdiven faciasıyla ilgili açıklama

Geçtiğimiz günlerde Halkapınar İstasyonunun İZBAN tarafındaki yürüyen merdivende meydana gelen arıza nedeniyle 5 vatandaş hafif şekilde yaralanmıştı. Ancak olay basına yürüyen merdivenin çöktüğü şeklinde yansımıştı. Konuya ilişkin İZBAN’dan açıklama geldi.

GÖÇMEDİ-ÇÖKMEDİ

İZBAN’dan yapılan açıklamada, şu noktalara değinildi:

“Halkapınar İstasyonu’nda teknik incelemeye alınan yürüyen merdivenin önündeki bariyeri açarak çıkmaya çalışan yolcularımızın dengelerini yitirmeleri nedeniyle üzücü bir olay yaşandı. Önlem amaçlı kontrolleri sağlık ekipleri tarafından istasyonda yapılan ve hastaneye sevklerine gerek duyulmayan yolcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

Yürüyen merdivenlerimiz, yolcu güvenliği ve konforunu sağlamak amacıyla periyodik olarak kontrol edilmekte ve bakıma alınmaktadır. Halkapınar İstasyonu’ndaki dahil hiçbir merdivenimizde “göçme” veya “çökme” gibi durumlar yaşanmamıştır.

Aşırı yüklenme nedeniyle oluşabilecek etkilenmeleri engellemek amacıyla yürüyen merdiven kullanım kurallarına uyulmasını, bakım ve arıza nedeniyle önleri bariyerle kapatılan merdivenlerin ise kullanılmamasını önemle belirtiriz.”

İzmir Halkapınar istasyonunda yürüyen merdiven faciası

Exit mobile version