İzmir’den yola çıkacaklar dikkat: 45 dakikalık yol 10 dakikaya düştü!

Denizli çevre yolu projesinin tamamlanması üzerine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında açılışı gerçekleşti. Honaz Tüneli’nin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. İzmir, Aydın ve Pamukkale ile Uşak ve Ankara güzergahından Antalya ve Muğla istikametine yolculuk edecek vatandaşlar Denizli’ye girmeden gidebilecekleri açıklandı.

2 BİN 640 METRELİK TÜNEL

Ege ve Akdeniz’i birbirine bağlayan Honaz Tüneli ve Çevre Yolu ile seyahat süresi 45 dakikadan 10 dakikaya inecek. Ege’nin en büyüklerinden biri olan 2 bin 640 metrelik tünel ve 32 kilometrelik çevre yolu zamandan ve yakıttan büyük tasarruf sağlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu dün akşam tünelin girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Honaz Tüneli’nin 2 bin 640 metre uzunluğunda olduğunu hatırlatarak, “Denizli’nin şehir içerisindeki trafik sıkışıklığını önemli derecede azaltacak, Denizli’ye nefes aldıracak çok önemli bir proje olarak yarın itibarıyla tarihe geçecek. Projemiz 28 kilometrelik bir yolu, tam 14 kilometreye indiriyor. Yani güzergahımızı tam 14 kilometre kısaltıyor. Ankara’dan, İzmir’den Antalya’ya gidecek olan bütün araçlar, daha önce şehir merkezindeki trafiği sıkıştırıyorlardı ama yarından itibaren çevre yoluyla bu ortadan kalkmış olacak. Projemiz sayesinde azalan zaman, azalan yakıt tasarruflarıyla birlikte toplamda tam yıllık 800 milyon liralık bir tasarruf sağlayacağız. Ayrıca çevresel faydalar bakımından baktığımızda da tam 28 bin ton karbon emisyonuna da çevresel fayda sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version