Gündemİzmir Haberleri

İzmir’den yola çıkan tekneden acı haber: Ölü sayısı artıyor!

İzmir’den yola çıkan Yunanistan’ın Kafirea Boğazı’nda nedeni bilinemeyen bir sebepten dolayı batan tekneden acı haber geldi. Dün batan tekneden kurtulanların sayısının 12’ye yükseldiği öğrenilirken Yunan Sahil Güvenliği 13 kişinin de cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. İzmir’den yola çıkan teknede toplam 68 kişinin bulunduğu bildirildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Olaydan bir günü aşkın zaman geçerken sahil güvenliğe ait bir helikopterin denizde bir kişiyi havadan tespit ederek kurtardığı açıklandı. Milliyeti henüz kesinleşmeyen kişinin, diğer kurtarılan kişilerin de götürüldüğü Evia’nın Karistos kasabasına nakledileceği kaydedildi. Daha önce kurtarılanlar arasında altı Mısır, üç Afganistan ve iki İran vatandaşının bulunduğu açıklanmıştı.

Diğer yandan Türkiye kıyıları yakınında, Sisam adası açıklarında Pazartesi günü batan kayıktakiler için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. 12 kişiyi taşıyan kayıkta bulunan dört Filistinli kurtarılmış ve bir kişinin cesedine ulaşılmıştı. Kayıktaki yedi kişinin izine hala ulaşılamadı.