İzmir’den yola çıkmıştı: 21 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kayıp var!

Denizde can pazarı yaşandı. Eğriboz Adası açıklarında tekne battı. Düzensiz göçmenlerin bulunduğu teknenin batması sonucunda 21 kişi hayatını kaybetti, 30’dan fazla kişi de kayboldu.

İzmir’den yola çıktığı düşünülen göçmenlerin bulunduğu tekne Yunanistan’ın Eğriboz Adası açıklarında battı. Afganistan, İran ve Mısır uyruklu düzensiz göçmenlerin olduğu teknenin batması sonucu 21 kişi hayatını kaybetti, 30’u aşkın kişi de kayboldu. Yetkililer, göçmenleri arama-kurtarma çalışmaları sırasında şu ana kadar 13’ü çocuk 21 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. İçerisinde 68 göçmenin bulunduğu tekne faciasından 12 kişi sağ kurtulurken, can kaybının artmasından korkuluyor. Havanın kararması nedeniyle arama çalışmalarının kıyı şeridinde yoğunlaştırıldığı açıklandı.

CAN YELEKLERİ YOKTU

Kurtarılan 12 kişinin verdiği ifadeye göre, göçmenlerin hiçbirinde can yeleği yoktu. Geminin, dalgaların yükselmesinin ardından kısa sürede alabora olduğunu ve battığını ifade eden göçmenler, gemide çok sayıda çocuk ve kadının olduğunu aktardı.

Yunanistan, Suriye, Irak ve Afganistan’dan gelen göçmen akınıyla mücadele eden ülkeler arasında yer alıyor. Yunanistan makamları tarafından yapılan açıklamada, son dönemlerde adalar ve Türkiye üzerinden ülkeye gelen göçmen sayısında bir artış olduğu belirtildi.

Exit mobile version