İzmir HaberleriYerel Haberler

İZMİR’E BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN

Millet İttifakı’nın İzmir 2. Bölge 7. Sıra Milletvekili adayı olan Gelecek Partisi Araştırma, Geliştirme ve Bilişim Başkanı Mustafa Bilici, İzmir’in Narlıdere ilçesinde meydana gelen yangında zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, “olayın tek teselli edici tarafı can kaybının olmaması” dedi.
Mustafa Bilici kurtarma çalışmalarını başarıyla yürüten ve yangının, kısa zamanda büyümeden söndürülmesinde emeği olan Büyükşehir Belediyesine ve itfaiye çalışanlarına teşekkür ediyorum dedi. Bilici, özellikle büyük metropollerde bulunan bu tür yaşam alanlarında güvenliğin daha üst düzeylerde olmasına dikkat çekerek böylesine istenmeyen olayların bir daha yaşanmamasını temenni etti.
 SANDIĞA GİDİN ÇAĞRISI
Mustafa Bilici seçim çalışmalarına devam ederken yaptığı açıklamada şunları söyledi; Sevgili İzmirliler cumhuriyet tarihimizin belki de en önemli seçimlerinden birisini yaşayacağız. Son yıllarda hayatın her alanında hissettiğimiz bütün olumsuzlukları özellikle yaşam kalitemizin düşmesinin temel sebeplerinden birisi olan bu iktidar ve avenesinin sonlandırılması vereceğiniz oylar ve göstereceğiniz demokratik reflekslerinizle mümkün olacaktır. Hayat pahalılığı başta olmak üzere sağlık hizmetlerinin yetersizliğine, eğitimdeki erozyona üniversitelerdeki düşünce ve düşünme özgürlüğünün kısıtlanmasına bu ve buna benzer birçok sosyo kültürel olayların toplum nezdindeki olumsuz yansımalarının ortadan kalkması için İzmirli vatandaşlarımızın her zaman olduğu seçim günü gerekli duyarlılığı göstereceğini ifade ederek, ülke olarak on beş mayıs sabahı yeni umutlarla uyanacaklarını söyledi.
TAAHÜTLERİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ
Sevgili İzmirliler uzun yıllar özel sektörde mali müşavir olarak hizmet ettim. Özel sektörün iş ve işleyişindeki aksaklıklar hakkında deneyim sahibiyim millet ittifakı olarak dersimize iyi çalıştık. Şahsım olarak aynı zamanda partimizin araştırma geliştirme ve bilişim sorumlusu olarak görev yapmaktayım. Geçmiş dönemlerde yapılan usulsüzlükler hakkında bilgi ve kanaat sahibiyim. Millet İttifak protokolünde altını çizdiğimiz ve sizlere de bir kez daha hatırlatmakta fayda gördüğüm hususları tekrar gözden geçirerek bunları millet menfaatleri açısında tekrar ele alacağımızı bilmenizi isterim. Peki, bunlar nelerdir; Bilim politikamızı, insan, özgürlük, demokratik eğitim, bilimsel düşünme, girişimcilik ve teknoloji üretimi odaklı bir anlayışla yürüteceğiz.
• Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulunu tekrar çalışır hale getireceğiz.
• Yüksek Yetenek İnşası Acil Eylem Planını uygulamaya koyacağız.
• Türkiye’yi giderek dışlandığı uluslararası araştırma ve yenilik ağlarına dahil edeceğiz.
• Çok boyutlu bir Beyin Göçüyle Mücadele Eylem Planı hazırlayacak ve uygulayacağız.
• Yetişmiş insan gücümüz için uygun ekonomik ve sosyal koşulları yaratacak, akademisyenlerin özlük haklarında ve gelirlerinde iyileştirmeler yapacağız.
• Yurtdışındaki yetenekli yapay zekâ araştırmacılarını ülkeye çekmek ve ülkede kalmalarını sağlamak için burs ve araştırma imkânları sağlayacağız.
• TÜBİTAK’ı sadece Araştırma Enstitüleri ile kritik alanlarda ileri araştırmalar yapan bir kurum haline getireceğiz. • İlgili bakanlık ve kurumların eşgüdümü ile Ulusal İnovasyon Sistemini inşa edeceğiz.
• Teknopark teşviklerini fiziksel mekândan bağımsız hale getirerek tüm Türkiye’yi teknopark yapacağız. Telekomünikasyon sektöründe halen devam eden tüm imtiyaz sözleşmelerini, geçmiş süreçleri ve devir mevzuatlarını inceleyecek, gelişmiş ülke standartlarına uygun yeni bir yetkilendirme rejimi uygulamaya koyacağız. Varlık Fonuna aktarılan Türk Telekom ve Turkcell hisselerini Hazineye devredecek ve çağdaş yönetişim ilkelerine göre bağımsız bir şekilde yönetilmelerini sağlayacağız. İnternete erişimi temel bir insan hakkı olarak tanımlayacak, vatandaşlarımızın her yerde, güvenli, hızlı, ucuz ve sansürsüz internete erişimini sağlayacağız. İnternet erişiminin üzerindeki vergileri, Dijital Hizmet Vergisi’ni ve BTK kesintilerini indireceğiz.
• İnternet üzerinden yayınlara ilişkin yasayı ifade özgürlüğünü ve kişisel mahremiyeti koruyacak şekilde, evrensel, çoğulcu ve demokratik ilkeler çerçevesinde ve geniş bir istişareyle yeniden düzenleyeceğiz. Kamu gözetim gücünün siyasi rakiplere karşı silah olarak kullanılmasının önüne geçeceğiz. Evet, çok değerli İzmirli vatandaşlarımız sizlere protokolümüzde millet ittifakı olarak taahhüt ettiğimiz ülkemiz açısından ehemmiyet arz eden bazı konularda satır başlarını hatırlatmaya çalıştım. Ümidimiz ve umudumuz odur ki; on beş Mayıs sabahı bunları gerçekleştirecek çoğunlukla uyanalım.
Selam ve Saygılarımla
Mustafa Bilici
Cumhuriyet Halk Partisi
İzmir 2. bölge 7. sıra Milletvekili Adayı