İzmir’e Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması tekrar gelecek mi?

Türkiye’de kontrollü normalleşme dönemine geçildi. Yeni dönemde İzmir’de pek çok kısıtlama kaldırıldı. Ancak son haftalarda vaka sayısı yeniden yükselişe geçti. Peki, İzmir’e Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması gelecek mi? Kafe ve restoranlar kapanacak mı? İşte kısıtlamalar hakkında detaylar…

Türkiye’de 81 ilin valiliğine “Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler” konulu genelge gönderildi. Söz konusu genelge ile illere göre kısıtlamalarda esneklik kararı alındı. Turuncu iller kategorisinde yer alan ve yüksek riskli il olarak değerlendirilen İzmir’de Cumartesi günleri sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı, kafe ve restoran gibi işletmeler açıldı. Ancak artan vaka sayısı nedeniyle vatandaşlar kısıtlamaların yeniden uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar.

İzmir’e Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması gelecek mi?

İzmir’de vaka sayısının çok artar ve il çok yüksek riskli iller arasına girerse bazı kısıtlamaların yeniden uygulanması bekleniyor. Vaka sayısı çok yüksek olan illerde yeme içme yerleri, 10.00-20.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebiliyor. Ancak işyeri içerisinde hizmet sunulmuyor. Öte yandan Cumartesi kısıtlaması çok yüksek riskli illerde de kaldırıldı. Bu nedenle İzmir’de Cumartesi kısıtlamasının yeniden uygulanması beklenmiyor.

Exit mobile version