Ege HaberleriEğitimGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmir’e gelen üniversite öğrencilerine bedava yurt açıklaması

Üniversite öğrencilerine bedava yurt açıklaması İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi. Milyonlara ilaç gibi gelecek açıklama İzmir Belediyesi tarafından duyuruldu. Üniversite sınav sonuçları ve yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Ege Üniversitesi, dokuz Eylül Üniversitesi, Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi gibi İzmir’in çeşitli üniversiteleri kazanan milyonlarca üniversiteli için müjde Başkan Soyer’den geldi.

İzmir'e gelen üniversite öğrencilerine bedava yurt açıklaması
İzmir’e gelen üniversite öğrencilerine bedava yurt açıklaması

2024 yılı yerel seçimleri için çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den eğitime destek sürmeye devam ediyor. Başkan Soyer bu kez İzmir’de hem okumaya hem de yaşamaya gelen üniversite öğrencilerine destek olmak için kolları sıvadı.  Soyer, bu yıl içinde 820 yataklı büyük bir yurt inşaatının ihalesine çıkacaklarını duyurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarıyla ve bağışçıların desteğiyle daha önce de yurtlar açtıklarını belirten Soyer, Eylül ayı içinde yeni bir yurtun temelini atmaya hazırlandıklarını ifade etti.

Özellikle Türkiye’nin büyükşehirlerinde yaşanan fahiş kira zamlarının ardından ‘barınma sorunu’ baş göstermeye başlamıştı. Soruna ilişkin Soyer, konut krizinin İzmir’de de önemli bir sorun olduğunu dile getirdi. Ayrıca, gençlerin gıda, kırtasiye masrafları ve sosyal etkinlikler gibi birçok alanda yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Bu ekonomik zorlukların gençlerin eğitim hayatını olumsuz etkilediğine vurgu yaptı. Başkan Soyer, barınma sorununu çözmek ve gençlerin ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Eylül ayında temel atılıyor

Başkan Soyer barınma sorunu ve yurt çalışmalarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“820 yataklı dev bir yurt inşaatının ihalesine çıkıyoruz. Bunun dışında bugüne kadar yaptığımız çok sayıda hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarıyla açtığımız yurt var hem de çeşitli bağışçılarımızla açtığımız yurtlar var. Eylül ayı içinde bir tanesinin temelini daha atacağız. Ne yapsak az. Ne yapsak yetersiz. İzmir’de üniversite öğrenci sayısı 180-190 bin civarında bir rakama erişti. Maalesef mevcut yurtlar bu rakamın 6’da birini 7’de birini karşılamayacak bir kapasitede. Çok daha fazla ihtiyaç var. Konut krizi zirve yapmış durumda. Dünyada en çok konut fiyatlarındaki artışın yaşandığı 3 şehir Türkiye’den ve biri de İzmir maalesef. Barınma sorunu önümüzdeki günlerde daha çok yükselecek öyle görünüyor. Biz de tüm hazırlıklarımızı bu sorunu gidermeye yönelik yapıyoruz. Bu ekonomik kriz sadece barınmayla ilgili de değil. Çocukların gıdasıyla, kırtasiye masraflarıyla, gençlerin sosyal kültürel etkinliklerden faydalanmasıyla ilgili. Her konuda çok büyük daralma ve sıkıntı var. Gençlerimiz okurken bütün bu mağduriyetleri katmerlenerek büyüyor.”