İzmir Haberleri

İzmir’e özel kentsel dönüşüm kanunu hazırlanıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir’in kentsel dönüşümü için özel bir kanun çalışması yapıldığını ve kısa sürede meclise sunulacağını açıkladı.

Dağ, yaptığı açıklamada, İzmir’in yüzde 70’inin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bu konuda hızlı hareket etmemiz lazım” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi‘nin kentsel dönüşüm konusunda yeterli çalışma yapmadığını savunan Dağ, “Büyükşehir’in çalışmalarını konuşmaya gerek yok, çünkü çalışma yaptıklarını kendileri iddia ediyorlar, çalışma yapmıyorlar. En son daire başkanlığını da kapattılar” ifadelerini kullandı.

Dağ: “İzmir için özel bir çalışma”

Dağ, İzmir için özel bir kanun düzenlemesi yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Bizim bu konuda bir kanun düzenlemesi çalışmamız var. İzmir için özel bir çalışma. Bu dönüşümü sadece Hazine ile değil, Dünya Bankası ve dünyanın değişik kredi sunan kurumlarında 2 yıl ödemesiz, uzun vadeli kredi sunan bir çalışma. Okullar ve kamu kurumlarının dönüşümü yapılacak. Önce okulları alacağız, kanuni çalışmayı yaptık, meclise önümüzdeki günlerde göndereceğiz. Bizzat takip ettiğim bir iş, milletvekili olmadığım için kanun teklifini imzalayamayacağım ama kanuni düzenlemenin bizzat takipçisiyiz.”

Dağ, İzmir gündemine ve yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda da bulundu. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde AK Parti’nin yürüttüğü kampanyanın başında olan Dağ, “Allah’a şükür 2023 kampanyasını yönetmek şerefi bizde oldu. Ömür boyu onurla gururla taşıyacağımız, en önemli görev diye değerlendirebilirim” dedi.