İzmir’i kavuran yangının nedeni belli oldu!

İzmir’de meydana gelen yangın 3. gününde de sürüyor. Birçok evin yandığı, iş yerlerinin boşaltıldığı yangının çıkış nedeni belli oldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’deki yangının çıkış nedenini duyurdu.

İzmir’de meydana gelen büyük yangının çıkış nedeninin piknik için yakılan ateşten kaynaklandığı açıklandı. Bakan Yumaklı, yangının 3 kişinin yaktığı piknik ateşi yüzünden çıktığını bildirdi. Yangınlarla ilgili 6 kişi gözaltına alındı, 3 kişi de aranıyor.

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde önceki gün ormanlık alanda çıkan ve yerleşim yerleri ile sanayi sitesine sıçrayıp 3 mahallenin de boşaltılmasına neden olan yangına, günün ağarmasıyla ekipler havadan müdahale etmeye başladı. Ekipler, yangını kontrol altına alma çalışmalarını şiddetli rüzgara rağmen sürdürüyor.

16 EV YANDI, 45 İŞ YERİ BOŞALTILDI

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi Karatepe mevkisinde önceki gün başlayan yangın yerleşim yerlerine kadar ulaşmıştı. Yangında 16 ev yanmış, 87 ev ve 45 iş yeri boşaltılmıştı. 3 mahallenin de tahliye edildiği yangın dolayısıyla hayvan barınağı da boşaltılmıştı.

EKİPLER SÖNDÜRMEK İÇİN MÜCADELE ETTİ

Karşıyaka’da başlayan ve Bayraklı ile Çiğli ilçesindeki ormanlık alanlara da yayılan yangında, kentin birçok noktası duman altında kalmıştı. Yangın söndürme çalışmalarına, orman ekiplerinin yanı sıra belediyeler, polis, AFAD, jandarma personeli de araçlarıyla destek vermişti.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU

Yangının çıkış nedenine ilişkin bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Her iki yangın da ormanlık alanda başladı. Çıkış sebebi 3 kişinin piknik amaçlı yakmış oldukları ateşten maalesef” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version