Gündemİzmir Haberleri

İzmir’i sağanak vurdu: Bu ilçede okullar tatil edildi!

İzmir’i sağanak vurdu. Kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış zor anlar yaşattı. Sağanakla birlikte cadde ve sokaklar göle döndü. Sürücüler trafikte ilerleyemedi. Öte yandan sağanak nedeniyle oluşan olumsuzluklar nedeniyle bir ilçede okullar tatil edildi.

İzmir’de gece başlayan şiddetli yağış sabaha kadar devam etti. Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri nedeniyle bazı araçların yollarda mahsur kaldığı görülürken, İZSU’ya bağlı ekipler su birikintileri oluşan yerlerde çalışma başlattı.

MAHSUR KALDILAR

Menderes ilçesinde sağanak nedeniyle bir derenin taşması sonucu kamyonette mahsur kalan 2 kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Torbalı ilçesinde köprüyü kullanmak yerine Fetrek Çayı’nın içinden karşıya geçmeye çalışan traktör sürücüsü mahsur kaldı. Sürücüyü ekipler kurtardı. Karşıyaka ilçesinde ise Yusuf Vardar Sokak’ta park halindeki bir otomobilin üzerine çam ağacının devrilmesi sonucu araçta hasar oluştu.

İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Şiddetli yağış, özellikle İzmir’in Dikili ilçesinde hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle Sülüklü Deresi ile tıkanan rögarlar taştı. Ali Potra Yamacı ve yüksek kesimdeki Çamlık mevkisinden gelen yağmur suyu nedeniyle İsmet Paşa Mahallesi’nde bazı araçlar mahsur kaldı, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

İlçe merkezindeki başta Şehit Sami Akbulut Caddesi olmak üzere cadde ve sokaklar suyla doldu. Kabakum Mahallesi’nde de yazlık siteleri ile evlerin bahçelerini su bastı. İlçede öğleden sonra okullar tatil edildi.