İzmirim kart kullanıcılarına önemli duyuru: 0-24 yaş aralığındakilere ve 60 yaş üzerindekilere indirim!

İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden önemli duyurularda bulunarak ESHOT gelecek yıl ise 100 elektrikli otobüs ve 33 midibüs daha alınacağını duyurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bilgilere göre 2019 yılının öğrencilere Kasım ayında yapılan biniş ücreti indiriminde 120 dakika aktarma sisteminden de yararlanıldığı ve bu sayede aylık tasarruf miktarının 106 TL’yi bulduğu bildirildi.

ÖĞRENCİLERE, ÖĞRETMENLERE VE 60 YAŞ VE ÜZERİNDEKİLERE İNDİRİM

Çevre ilçelerde yer alan bireysel taşımacıların toplu ulaşım sistemine entegrasyonu projesi, İZTAŞIT ismiyle ilk olarak Seferihisar’da hayata geçirildi. Uygulama sayesinde ESHOT’un hizmet veremediği kırsal bölgeler de toplu ulaşım ağına dahil edildi. Buralarda yaşayan 60 ve 65 yaş grubu vatandaşlar, şehit yakınları ve gaziler, engelliler, öğrenciler ve öğretmenler; ücretsiz ve indirimli toplu ulaşım haklarını kullanmaya başladı. Minibüslerin kalkmasıyla toplu ulaşımda nakit dönemi sona erdi. İzmirim Kart kullanımı başladı, yeni otobüsler sayesinde yolculuk konforu ve güvenliği arttı. Projenin, diğer çevre ilçelerde de hayata geçirilmesi yolundaki çalışmalar ve bireysel taşımacılık kooperatifleri ile görüşmeler devam ediyor.

Öğrencilere indirim
1.80 TL tutarındaki öğrenci biniş ücretine, Kasım 2019’da indirim yapılmış; ücret 1.64 TL’ye çekilmişti. Öğrenciler, 120 dakika aktarma sisteminden de ücretsiz yararlanıyor. Aynı şekilde, 60 yaş grubu vatandaşlar ve öğretmenler de 120 dakika boyunca hiçbir aktarma ücreti ödemeden tüm toplu ulaşım araçlarından yararlanabiliyor. Her öğrenciye sağlanan aylık tasarruf miktarı yaklaşık 106 TL’yi buluyor.

Exit mobile version