İzmirli Bakkaldan Alkışlanacak Hareket! Ayçiçek Yağını 12 TL’den Satıyor!

Ayçiçek yağında yaşanan zamlar sonrası vatandaş yağ alamaz hale geldi. İzmir’de bulunan bir bakkal ise alkışlanacak bir harekete imza attı. Müşterilerine destek olmak isteyen bakkal çok ucuz fiyatlara Ayçiçek yağı satmaya başladı.

Ham ayçiçeği yağının dünya genelinde düştü. Ancak bu düşüş henüz ülkemizdeki fiyatlara yansımadı. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Tarım Kredi Marketlerin yağ fiyatlarına indirim yaptıklarını duyurmuştu. 135 TL’den satılan Tarım Kredi Marketlerindeki yağ satışında talep patlaması yaşanırken, henüz zincir marketlerden yeni bir adım gelmedi. Bu marketlerden uzak yaşayan vatandaşlara ise İzmir’den bir esnaf yardımcı oluyor.

70 Yıllık Bakkaldan Alkışlanacak Hareket

İzmir’deki bir mahallenin 70 yıllık bakkalını işleten Hüseyin Etliler, artan fiyatlar sonrası ayçiçek yağını bardak ve pet şeşe ile vatandaşa ulaştırmaya başladı. Hüseyin Etliler, “Ekmek 2,5 TL iken 4 TL oldu. Alım gücü düşünce biz de talebe göre mal ayarlamaya başladık. Yağ alamayan zor durumda çok insan var burada. Ben de çözüm olarak talebe göre malzemeyi ayarlamaya başladım. Pet bardakta, pet şişede yağ satıyorum Sıvı yağı, pet bardaklara ya da küçük su şişelerine dolduruyoruz böyle yaparak insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

330 ML Ayçiçek Yağı 12 TL

Ayçiçek yağının litre fiyatı ise marketlerde 35-40 liraya satılıyor. Bakkal Etliler ise 330 ml şişeye koyduğu yağları vatandaşa 12 liraya satıyor. Bardak yağ ise 8 lira.

Exit mobile version