Ege HaberleriEğitimGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmirli Belediye kırtasiye yardımına başladı

İzmirli Belediye kırtasiye yardımına başladı. Binlerce haneye can suyu olacak yardımlar ‘Eğitim Kart’ ile ücretsiz yapılıyor.

İzmir'de kırtasiye yardımı
İzmir’de kırtasiye yardımı

İzmirli Belediye kırtasiye yardımına başladı

Yaşanan ekonomik kriz sebebi ile okulların açılmasıyla ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrencelere İzmir Karabağlar Belediyesi kucak açtı. İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası’yla imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Karabağlar Belediyesi çocukları ilkokul 1. sınıfa başlayan 5 bin aileye “Eğitim Kart” dağıtıyor.

Kırtasiye yardımı yerel esnafta geçerli

İlçe ekonomisine katkı sağlaması amacıyla yerel esnafı da kalkındıracak olan uygulamada ‘Eğitim Kart’ bölgedeki kırtasiyelerde geçerli olacak. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu kırtasiye yardımı için “Eğitime ‘Sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevi’ anlayışıyla bakmıyoruz” dedi. Selvitopu, bu yardımın hem yerel esnafa hem öğrencilere hem de ailelere büyük refah sağlayacağını söyledi.

KARBEM ile 1500 öğrenciye ücretsiz eğitim

Belediyenin tamamen ücretsiz olarak başlattığı KARBEM dershanelerinde ise 1500 öğrenci ücretsiz eğitimini sürdürüyor. KARBEM’de öğrenciler lise ve üniversite sınavlarına ücretsiz şekilde hazırlanıyor.