İzmirli depremzedelerin beklediği karar Büyükşehir’den geçti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremin ardından evleri orta ve ağır hasar alan depremzedelerin, evlerini yeniden inşa etmelerini kolaylaştıracak emsal kararı mahkemelik olmuştu.

Bayraklı için ayrı, İzmir’in diğer ilçeleri için ayrı emsal kararı veren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne TMMOB, kararın iptali istemiyle iki ayrı dava açmıştı.

Bayraklı için açılan davada mahkeme “kamu yararı” vardır diyerek emsal kararının uygulanmaya devam etmesini hükmetmişti. Ancak İzmir’in diğer ilçeleri için aynı sonuç çıkmadı.

Bu davalardan Bayraklı için verilen emsal kararına kamu yararı denilirken, İzmir’in diğer ilçeleri için verilen emsal kararı mahkemede reddedilmişti. Mahkemenin kararı üzerine Bayraklı sınırları dışında kalan depremzedelerin inşaatları durdurulmuştu.

Bu sorunun çözümü için yeni bir plan hazırlığına girdiği söylenen İzmir Büyükşehir Belediyesi, mahkemece iptal edilen önergenin aynısını yeniden İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne getirdi.

Hafta başı yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı olağan meclis birinci birleşiminde İmar ve Bayındırlık ile Deprem ve Afet Komisyonlarına gönderilen önerge oy birliği ile kabul edildi.

Depremzedeler, böylece evlerinin inşaatını tamamlayacak.

HABER/ Didar DEMİRCİ

Exit mobile version