İzmir Haberleri

İzmirli doktor ve sağlık çalışanlarından kanlı gömleklerle İsrail protestosu

İzmir’de görev yapan doktorlar ve sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz bir yürüyüş düzenledi. Sağlık çalışanları, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelerek Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine yazıların bulunduğu dövizler taşıyarak Konak Meydanı’na kadar yürüdü.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Doğan Yıldırım, İsrail’in Gazze’de 7 Ekim’den beri gerçekleştirdiği saldırılarına dikkat çekti.

İnsanlık suçu işleniyor

Yıldırım, hastanelerde görev yapan vicdan sahibi hekimler olarak tarihî sorumluluk bilinciyle bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi:

“Sebep ne olursa olsun, bu insanlık suçları toplum vicdanında ve savaş hukuku kurallarına göre affedilemez. Hiçbir bahane, bu soykırımı haklı gösteremez. Türkiye Cumhuriyeti’nin duyarlı hekimleri olarak, Filistin halkının izzetli direnişine destek veriyor ve tüm dünyayı vicdani bir tavır almaya davet ediyoruz. İnsan hayatının kutsallığını koruma misyonu temelinde, bu vahşete sessiz kalmayıp bir insan öldürüldüğünde bütün insanlığın öldürüldüğünü haykırmaya devam edeceğiz. Devletimize, Sağlık Bakanlığımıza ve uluslararası örgütlere sesleniyoruz.”

Beyaz önlüklerine kan simgeleri sürerek gerçekleştirdikleri yürüyüşe İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş ve birçok kişi de destek verdi. Açıklamada, Gazzeli sivillerin yaşam hakkının sağlanması, yaptırımlarla katliamın durdurulması, sorumluların uluslararası platformlarda cezalandırılması ve bölgedeki yardım girişimlerinin hızla gerçekleştirilmesi için çağrıda bulunuldu.