İzmir Haberleri

İzmirli Ezgi’nin katil kocası 513 gündür yakalanamadı

29 Temmuz 2022 tarihinde İzmir’in Konak ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Deniz Özarslan tarafından tabanca ile öldürülen Ezgi Zerkin’in katili hala yakalanamadı. Olayın ardından geçen 513 günde Deniz Özarslan’ın izine rastlanamadı. Ezgi’nin annesi Ziynet Zerkin (60), yaşadığı acıyla mücadelesini sürdürüyor ve “Katilin yakalanması için yaşıyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Öfkeliyim, öfkem dağlardan büyük” diyor.

Olay, Mersinli Mahallesi’ndeki iş yerinde gerçekleşti. Boşanma aşamasındaki eşi Deniz Özarslan, iş yerine gelerek belinden çıkardığı tabanca ile Ezgi Zerkin’e ateş etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Ezgi Zerkin’i hastaneye kaldırdı. Ancak Ezgi, 11 Ağustos’ta hayatını kaybetti. Katil zanlısı Deniz Özarslan ise 513 gündür yakalanamadı.

“Yakalanamaması nedeniyle üzülüyorum”

Ezgi’nin annesi Ziynet Zerkin, olayın yaşandığı yerin İzmir’in göbeğinde olmasına rağmen katilin hala bulunamamış olmasından dolayı büyük bir üzüntü içinde. Ziynet Zerkin, “Adaletin yerine gelmesini istiyoruz. Kızım öldükten sonra darp davasının olacağını öğrendik. Ortada kızım mı kaldı? Emniyet katili yakalamak için niçin özel ekip kurmaz? Ağlıyorum. Her gün evime geliyorum, acı, kor, ateş. Ne bir yeni yılım var ne de doğum günüm. Yaşayan ölüler olduk. Benim bir kızım daha var. Tutunacak tek dalım” diyor.

Ziynet Zerkin, katilin hala yakalanmamış olmasının kendilerini sürekli bir korku içinde tuttuğunu belirterek, “Korkuyorum; bu adamın kaybedecek hiçbir şeyi yok. Nerede ve ne zaman karşımıza çıkacağı da belli değil. Çıktığı zaman da kaybedecek hiçbir şeyi olmayan insanlardan korkacaksın. Hepimiz bu konuda tehdit altındayız. Ben aylarca evime gelemedim. Evimde yasımı yaşayamadım” ifadelerini kullanıyor.

“Bu adam bir suç makinası”

Ezgi’nin annesi Ziynet Zerkin, kızının katilinin hala yakalanamamış olmasına rağmen mücadelesini sürdürmeye kararlı. “Yarın bir başkasının canını yakmaması için kendim için, kızım için, bütün kadınlar için mücadeleye devam edeceğim. Gerçek anlamda bu adam suç makinası ama ortada yok. Aranıyor, bulunamıyor. Hiçbir iz yok. Mücadeleme devam ediyorum. Ezgi örnek olmuş olsaydı onun üzerine bu kadar cinayet işlenmezdi. Ülkemde kadına değer verilmiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Öfkeliyim, öfkem dağlardan büyük” diyerek mücadelesini sürdürüyor.